To telt ut, ett telt inn

Det tar tid å finne ut av hvilke behov man har i villmarka. Hvilket liggeunderlag passer til kroppen, hvilken sovepose holder deg varm, og ikke minst – hvilket telt passer ditt bruksområde. For min egen del har jeg det siste året vært den stolte eier av et av verdens letteste telt, et Helsport Ringstind Superlight 1 – 2 (hovedbilde).

Mot slutten av fjoråret ønsket jeg dessuten å utvide teltsesongen til å gjelde hele året, så jeg gikk derfor til innkjøp av ekspedisjonsteltet Bergans Helium Dome 3.

DSC02342 2.jpg
Haukelifjell, november 2017.

Etter hvert har jeg kommet til den konklusjon at førstnevnte blir litt i minste laget for de lange turene, og sistnevnte litt i tyngste laget (over 5 kilo – pulk er mer eller mindre et must).

Med bakgrunn i dette har jeg nå solgt unna begge to, og gått til innkjøp av et nytt helårstelt med under halvparten av vekta til Helium Domen. Fordi jeg nå føler meg sikrere enn noensinne på hva jeg ser etter i et telt, har jeg gått opp noen hakk. Et telt fra svenske Hilleberg har lenge vært et mål for undertegnede, og i skrivende stund er deres modell Soulo på vei i posten.

Hilleberg-SouloRed-USA-162US7R01oH-JeffVoigt.jpg
Hilleberg Soulo på Mt. Reinier, USA. Foto: Jeff Voight for Hilleberg.

Jeg ser virkelig fram til min første natt i dette kvalitetsteltet, som jeg ennå har til gode å finne negative skriverier om.

Forhåpentligvis blir drømmen en realitet allerede til helga.

Stay tuned for eventyr!

2 thoughts on “To telt ut, ett telt inn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s