Fangst og frokost i det fri

Det er fantastiske dager vi er vitner til. Naturen har for lengst tatt den grønne frakken på, morgenenlyset er tidlig og kveldslyset seint. Det er sommer.

Dette vil Morten og jeg benytte oss av, idet vi suser tidlig avgårde mot Sveio. Med fiskestenger, frokost og eventyrlyst i hver vår ryggsekk.

Stormkjøkkenet viser seg å bli noe vrient å fyre opp uten fyrstikker (jeg tar selvkritikk på dette), så vi må en ekstra tur til Haukås for å handle noen. Da går det straks bedre.

Vi steiker egg og bacon på panna i vannkanten.

DSCF1062
Bacon på steikepanna.

Det gjør godt for to sultne kropper.

Det er blitt lenge siden forrige tur i lag, så vi blir sittende og prate over en kopp kaffe før vi i det hele tatt kommer i gang med fiskinga.

DSCF1063
Selv pulverkaffe er godt i slike omgivelser.

Men da vi først begynner å fiske, er det ikke uten resultat. Morten har med haspelstanga, og kjenner første rykket i sluken etter få kast. Han lander en flott ørret, som blir første steg på veien mot dagens middag.

Selv har jeg med fluestanga, og er ikke mye seinere med å kjøre en nokså fin ørret på den. Den slipper imidlertid unna, og jeg må ta til takke med ei lita røye som tar nymfa kort tid etter. Den avlives i kultiveringsøyemed.

Morten får nok en flott middagsørret på land før vi kjører videre til Liavatnet, litt lenger nord. Her tar en flott ørret nymfa mi etter få kast.

DSCF1072
Et herlig eksemplar av en brunørret.

Den ser ut til å ha svært gode gener, og får friheten tilbake.

Morgener som denne byr alltid på flotte opplevelser, men det er ekstra stas når disse kan deles med andre. Derfor er det flott med selskap på dagens tur.

I 13-tida pakker vi sammen, da jeg skal på kveldsvakt. Hadde ikke det vært tilfelle, kunne vi funnet på å bli ute hele dagen. Selvforsyningen var det jo ingenting i veien med.

Takk for følget, kjære leser!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s